Tuesday, June 14, 2011

Zakaj je Galileo Galilei tako cenjeni in Častni


Zakaj je Galileo Galilei tako cenjeni in Častni

To ni zato, ker Galileo je bil prvi uporabil lom teleskop po pomembnih astronomskih odkritij

Leta 1609 je Galileo naučil od izuma teleskopa na Nizozemskem.

To ni zato, ker Galileo Kot profesor astronomije na Univerzi v Pisi, je bil Galileo potrebna za poučevanje sprejeta teorija svojega časa, da je sonce in vsi planeti vrtijo okrog Zemlje. Kasneje na univerzi v Padovi je bil izpostavljen novo teorijo, ki ga predlaga Nikolaja Kopernika, da Zemlja in vsi drugi planeti vrti okrog Sonca.

To ni zato, ker Galileo s katerimi se soočajo leta 1633 inkvizicija, ki ga je obsojena zaradi herezije in ga prisilili, da recant (javno umakne) svojo podporo Kopernika. So ga obsodili na dosmrtno ječo, vendar pa zaradi svoje visoke starosti dovoljeno mu služijo svojem mandatu v hišnem priporu v njegovi vili

To ni zato, ker izvirnost Galileo je kot znanstvenik in njegov način preiskave. Prvič je manj težav na preprosto sklop izrazov, na podlagi vsakodnevnih izkušenj in zdravorazumske logike. Potem je analizirala in jih rešiti po enostavnih matematičnih opisov. Uspeha, s katerim je zaprosil to tehniko za analizo gibanja odprl pot za sodobne matematične in eksperimentalne fizike.

To pa zato, ker Galileo ni obrodilo, da so bile predhodno ugotovljene ideje in teorije, ki se večinoma pridobljene električne energije iz metafizične domen, ki je vključevala dogme, relegion, vraževerje in drugih mitov in legendarni virov. Enako kot je Galileo, nismo proti vsaki metafizične ideje, vendar smo za sceitificaly temeljijo razmišljanja in obnašanja. To pravim zato, ker menim, da obstajajo ljudje, do tega do danes 21. stoletja, ki še vedno živijo v kar smo lahko samo poklical pred Galileo era.

Koristne Sites:

No comments:

Post a Comment