Duitsland is gefaseerde sluiting van kerncentrales tegen 2022
Duitse bondskanselier Merkel heeft een Ph.D. in de natuurkunde, een feit dat haar extra verantwoordelijkheid heeft voor de veiligheid van haar land en de veiligheid, en misschien de hele wereld ook. Het debat over de kernenergie aan de hand was in Duitsland voor meerdere jaren. Het debat begon na de 1986 ramp in Tsjernobyl, en ook de Three Mile Island ongeluk 28 maart 1979.
Duitsland is niet het eerste land onder de groep van acht landen om te beslissen tot de geleidelijke afschaffing van kernenergie. Italië heeft eerder verlaten kerncentrale, die werd weggestemd in een referendum na de Tsjernobyl in 1986 een ramp.
centrum-rechtse regering Merkel, heeft eind vorig jaar gedrukt door middel van een plan om de levensduur van de reactoren van het land uit te breiden, met de laatste geplande om offline te gaan rond 2036. Maar de Fukushima ramp maakte de Duitse regering om de kwestie te heroverwegen. Volgens de Associated Press Angela Merkel zei dat de hulpeloosheid van Japan in het gezicht van de Fukushima ramp haar heroverwegen gemaakt van de technologie risico's. Ze beschreef Japan met wat Japan verdient: geïndustrialiseerde en technologisch geavanceerd.
De beslissing van de Duitse overheid wordt niet alleen beïnvloed door de expertise van de Duitse bondskanselier Angela Merkel als houder van Ph.D. in de natuurkunde. Veel Duitsers hebben zich verzet tegen kernenergie sinds Tsjernobyl gestuurd radioactiviteit over het hele land. Tienduizenden mensen gingen de straat op na Fukushima ramp aan de regering aan te dringen snel afsluiten alle reactoren. Het is het Duitse volk wil.
Het besluit weerspiegelt niet alleen de verantwoordelijkheid jegens het Duitse volk, maar ook naar andere landen. Bondskanselier Angela Merkel zei dat ze hoopt dat de transformatie naar meer zonne-, wind-en waterkracht fungeert als een road map voor andere landen. Merkel zei: "Wij geloven dat we kunnen die landen die besluiten om kernenergie te verlaten show - al dan niet te gaan gebruiken - hoe het mogelijk is om groei te realiseren, het scheppen van banen en economische welvaart, terwijl het verschuiven van de energievoorziening in de richting van hernieuwbare energie".
De overheid had geen onmiddellijk een schatting van de totale kostprijs van de overgang. Zoals Merkel zei: geleidelijke afschaffing van kernenergie binnen een decennium zal een uitdaging zijn, maar het zal haalbaar zijn en uiteindelijk geeft Duitsland een concurrentievoordeel in de hernieuwbare energie tijdperk. Merkel zei tegen verslaggevers: "Als de eerste grote geïndustrialiseerde natie, kunnen we zo'n transformatie te bereiken in de richting van efficiënte en hernieuwbare energie, met alle kansen die dat brengt voor de uitvoer, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en werkgelegenheid,".
De kanselier zei: "We willen niet alleen om kernenergie af te zien van 2022, willen we ook onze CO2-uitstoot te verminderen met 40 procent en ons aandeel van hernieuwbare energiebronnen verdubbelen, van ongeveer 17 procent op dit moment tot 35 procent tegen 2022". Merkel zei dat de hoekstenen van de energie-Duitsland het beleid zal ook een veilige en constante voeding die niet afhankelijk is van invoer, en betaalbare prijzen voor de industrie en consumenten. De kanselier zei dat het plan vraagt om meer investeringen in centrales op aardgas als een back-up black-outs te voorkomen.
Bronnen:
No comments:
Post a Comment